Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Νέα μαμά απαγορεύει στην καπνίστρια πεθερά της να πάρει αγκαλιά το μωρό

Το να θέσεις όρια στις σχέσεις σου, ιδιαίτερα τις προσωπικές και τις οικογενειακές δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι «δύσκολες» συζητήσεις γίνονται ακόμη πιο άβολες με ανθρώπους που αγαπάς και νοιάζεσαι και καμιά φορά μοιάζουν μέχρι και… ακατόρθωτες.

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα αντιμετωπίζει και μια νέα κοπέλα με την πεθερά της και γι'  αυτό ζήτησε τη συμβουλή των διαδικτυακών της φίλων.


Η Torn πρόκειται σύντομα να αποκτήσει το πρώτο της μωράκι και την ανησυχεί πολύ το τι θα γίνει όταν η πεθερά της – φανατική καπνίστρια – θελήσει να το πάρει αγκαλιά.

Η ανήσυχη μέλλουσα μαμά έγραψε τον προβληματισμό της στη συμβουλευτική σελίδα Slate.com και την στήλη Care and Feeding. Όπως γράφει, δεν την ανησυχεί τόσο το ότι η πεθερά της καπνίζει αλλά το τι θα γίνει με το… τριτογενές κάπνισμα, τον καπνό, δηλαδή, που θα εισπνέει το μωρό όταν η γιαγιά του το παίρνει αγκαλιά, αφού έχει καπνίσει ένα τσιγάρο.

Οι απαντήσεις και τα σχόλια που πήρε η δημοσιοποίηση του ερωτήματος αυτής της μαμάς ήταν πάρα πολλά με αρκετούς χρήστες να την κατηγορούν για υπερβολική αντίδραση, αφού σκέφτεται να ζητήσει από την πεθερά της να κάνει μπάνιο και να αλλάζει ρούχα πριν πάρει αγκαλιά το μωρό!

Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε
 «Περιμένω το πρώτο μου μωράκι σύντομα. Όταν το μωρό γεννηθεί τα πεθερικά μου θα έρχονται συχνά για επίσκεψη. Η πεθερά μου καπνίζει πάρα πολύ. Δεν με ανησυχεί τόσο το να καπνίζει, αλλά με προβληματίζει πολύ το τριτογενές κάπνισμα. Με το σύζυγό μου σκεφτόμαστε να της ζητήσουμε μετά το τσιγάρο της να κάνει ντους και να αλλάζει ρούχα για να μπορεί να αγκαλιάσει το μωράκι μας».

Οι περισσότεροι χρήστες των κοινωνικών δικτύων και του διαδικτύου τόνισαν την υπερβολή στη σκέψη της μητέρας, καθώς η πεθερά της μπορεί να νιώσει ότι την αποκλείουν και την απομακρύνουν από τη ζωή του παιδιού. Ενώ άλλοι της πρότειναν να συμβουλευτεί τον γιατρό της για να διαχειριστεί το ζήτημα με λεπτότητα και χωρίς να την προσβάλει.


Τι είναι το τριτογενές κάπνισμα
Ως τριτογενές κάπνισμα ορίζονται τα υπολείμματα καπνού και νικοτίνης πάνω στις επιφάνειες από τα τσιγάρα. «Οι άνθρωποι εκτίθενται σε αυτές τις ουσίες αγγίζοντας τις  “μολυσμένες”  επιφάνειες ή εισπνέοντας τα αέρια που βρίσκονται στον χώρο», λένε οι ειδικοί.

Αυτά τα υπολείμματα αντιδρούν με τους κοινούς ρύπους που βρίσκονται στον χώρο και δημιουργούν ένα τοξικότερο μείγμα, το οποίο έχει κατηγορηθεί για την πρόκληση καρκίνου, καθιστώντας το έτσι έναν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των μη καπνιστών και κυρίως των παιδιών.

Έχετε βρεθεί ποτέ στη θέση αυτής της μαμάς και, αν ναι, τι κάνατε; Θα μπορούσατε να ζητήσετε κάτι τέτοιο από τα δικά σας πρόσωπα; Πείτε μας στα σχόλια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: