Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

10 ημερήσιες ανοιξιάτικες σχολικές εκδρομές εντός Αττικής που θα ενθουσιάσουν τους μαθητές

Ο καιρός αρχίζει σιγά-σιγά να φτιάχνει οπότε όλοι έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε τις βόλτες στην εξοχή και τις δραστηριότητες μπορούμε να κάνουμε. Έτσι, βρήκαμε αυτό το άρθρο στo Infokids, που συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 10 χώρους για ημερήσιες ανοιξιάτικες σχολικές εκδρομές εντός Αττικής που θα απολαύσουν οι μαθητές. Οι εν λόγω χώροι στις εγκαταστάσεις του φιλοξενούν πλήθος δραστηριοτήτων που συνδυάζουν μάθηση και ψυχαγωγία, είναι πιστοποιημένοι για την καταλληλότητά τους και θα προσφέρουν στους μαθητές όμορφες εμπειρίες που θα τους μείνουν αξέχαστες.



Δείτε τις προτάσεις μας και σίγουρα κάποια από αυτές θα είναι ο επόμενος προορισμός της εκδρομής του σχολείου ή της καθιερωμένης αποχαιρετιστήριας εκδρομής που διοργανώνουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.


Adventure Park


Το Adventure Park είναι ένας χώρος αναψυχής και διημέρευσης όπου διοργανώνονται δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη φύση. Οι επισκέπτες επιλέγουν να «πετάξουν» από δένδρο σε δένδρο, σε ύψος μέχρι 15 μέτρων με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Οι δοκιμασίες του Adventure Park είναι ”προσιτές” σε όλους , μικρούς - μεγάλους, τολμηρούς και... λιγότερο τολμηρούς, αφού πρόκειται για διαφορετικές διαδρομές με κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας και ύψη. Επιπλέον, τα παιδιά μπορούν να τεστάρουν το σημάδι τους στην τοξοβολία και στο bungee τραμπολίνο.

Adventure Park

Επαρχ. Οδός Μαλακάσας - Μαρκόπουλου

2295098335



«Μια φορά κι έναν καιρό»


Στο «Μια φορά κι έναν καιρό» οι μαθητές με ένα πρωτότυπο παιδαγωγικό πρόγραμμα έρχονται σε επαφή με τα σπίτια και το παντοπωλείο του χωριού όπως ήταν κάποτε, τον κύκλο των γεωργικών εργασιών σε συνάφεια με τι εποχές του χρόνου, τα παλιά αγροτικά εργαλεία, τα ζώα του χωριού, τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παππούδες όταν ήταν παιδιά. Μετά το τέλος του προγράμματος, τα παιδιά μπορούν να παίξουν στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου The Greeks που διαθέτει γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, πινγκ πονγκ, καθώς κι αίθουσες για χορό και πολεμικές τέχνες.

Μια φορά κι έναν καιρό

 Παναγίας Γρηγορούσης, Αυλώνας Αττικής
 22950-29933  6977-656028



Game Project


To Game Project είναι ένας πρωτότυπος χώρος ψυχαγωγίας που έχει ως κεντρικό πυλώνα το παιχνίδι μέσα από τη διάδραση και την επικοινωνία, εργαλεία αποτελεσματικά για τη σωματική, νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών οποιασδήποτε ηλικίας. To πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πληθώρα από σωματικές, νοητικές, δημιουργικές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως τρέξιμο, ισορροπία, ξεπέρασμα φυσικών εμποδίων, αναρρίχηση (σε χαμηλό ύψος), ρίψη στόχων, επίλυση γρίφων, παζλ, εικαστικές κατασκευές, παραδοσιακά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, καθώς και πρακτικές θεατρικού παιχνιδιού, που λαμβάνουν χώρα τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο.

The Game Project

Ελευθερίου Βενιζέλου 204, Νέο Ηράκλειο Αττικής

698 156 3253




Paradise Park


Το Paradise Park είναι ένα σύγχρονο Βιωματικό και Αθλητικό πάρκο, το οποίο πραγματοποιεί προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για τις απαιτήσεις της Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σκοπός του είναι να προσφέρει στα παιδιά, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, γνώσεις και εμπειρίες της ιστορίας και του πολιτισμού, αλλά και δράσεις που έχουν αφετηρία την επιστήμη και τον νέο τρόπο ζωής. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τα παιδιά συμμετέχουν σε αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών

Paradise Park

12ο χιλ. Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, κόμβος Mεταμόρφωσης

Μεταμορφώσεως & Αγίας Σωτήρας Αχαρνές

210 2466466




Οργάνωση Γη @Κέντρο της Γης


Tο Κέντρο της Γης είναι ένα πρότυπο κέντρο μη τυπικής εκπαίδευσης, μέσα σε ένα πραγματικό αγρόκτημα, δίπλα στο Πάρκο “Α. Τρίτσης” στο Ίλιον. Τα παρεχόμενα προγράμματα αφορούν το βιολογικό λαχανόκηπο, την κομποστοποίηση, την περιποίηση των ζώων καθώς και την υπεύθυνη κατανάλωση αλλά και την αποφυγή της σπατάλης της τροφής. Κάθε πρόγραμμα βασίζεται στην καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης, στην θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης, η οποία προσεγγίζει τη εκπαίδευση ολιστικά παρέχοντας την ευκαιρία στον συμμετέχοντα να αφομοιώσει την γνώση σφαιρικά και στη βιωματική μάθηση.

Κέντρο της Γης
Λ. Δημοκρατίας 67, Ίλιον
 210 2325380, 210 2388275




Πολιτιστικό Πάρκο Δεινοσαύρων


Μια έκθεση με εντυπωσιακά ομοιώματα Δεινοσαύρων, που έζησαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια, φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Πάρκο. Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος και παράλληλα λειτουργεί έκθεση που καλύπτει όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής του πλανήτη. Στο χώρο υπάρχει επίσης βοτανόκηπος, για να γνωρίσουν τα παιδιά την ωφελιμότητα των βοτάνων και των μυρωδικών μέσα από το παιχνίδι καθώς και μια μικρή φάρμα όπου τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τα ζώα.

Πολιτιστικό Πάρκο

Λεωφόρος Λαυρίου, 16ο χλμ. Προέκταση Αττικής Οδού προς Λαύριο, Κερατέα

22990 42100, 210 3645039




Γαϊδουροχώρα


Λίγο έξω από το Κορωπί, σε ένα κτήμα 5,5 στρεμμάτων, έχει οργανωθεί ένα πάρκο ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και γνωριμίας με το γαϊδουράκι, η Γαϊδουροχώρα.  Aπό υποζύγιο-ζώο εργασίας  το γαϊδουράκι πρωταγωνιστεί σε περιπάτους στη φύση (donkey trekking) και χαλαρές αθλητικές δραστηριότητες! Στο πάρκο υπάρχουν υποδομές για υπαίθρια πικ-νικ και χαλάρωση ανάμεσα στα δέντρα, η λιμνούλα με τις πάπιες, αλλά και το κοτέτσι, το σχολείο, ο αχυρώνας, οι στάβλοι των γαϊδουριών, το εκθετήριο παλαιών και σύγχρονων εργαλείων, το γυμναστήριο των ζώων και άλλα πολλά!

Γαϊδουροχώρα

Θέση Μπουρμπουτσάνα , (μεταξύ των οδών Αγ. Γεωργίου & Μακεδονίας), Κορωπί


6944 616160




Κηποπαιδεία


Είναι ένας φυσικός παιδότοπος και χώρος βιωματικής εκπαίδευσης στην Παλλήνη, που υπόσχεται ιδανική μάθηση μέσα από παιχνίδι, ποιοτική ψυχαγωγία σε ένα ασφαλές περιβάλλον και πολύπλευρη ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής.Εκτός από το ελεύθερο παιχνίδι, ο εξωτερικός χώρος αξιοποιείται για βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κυνήγι θησαυρού, ομαδικές δραστηριότητες φυσικής αγωγής. Στα 6.800 τετραγωνικά μέτρα του εξωτερικού χώρου θα βρείτε μεταξύ άλλων τον φυτικό λαβύρινθο και θόλο, τον αμπελώνα, τον λαχανόκηπο και βοτανόκηπο, την μίνι φάρμα.

Κηποπαιδεία

Εθ. Αντιστάσεως 39, Παλλήνη

2106033609




Blanos Sports Park


Συνδυάστε την ύπαιθρο και την εξοχή γνωρίζοντας στα παιδιά από κοντά δέντρα, βότανα και φυτά της ελληνικής υπαίθρου  με το πλήρως οργανωμένο πολυχώρο άθλησης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας του Sports Park. Θα βρείτε bowling, ξύλινη πίστα Roller Skating, μπιλιάρδο και πινγκ πονγκ, εσωτερικό παιδότοπο 2.500 τμ. Όλα τα πιο πάνω συνθέτουν τον ιδανικό συνδυασμό, παιδαγωγικής εκπαίδευσης, άθλησης αλλά και ατελείωτης διασκέδασης και ανεμελιάς ώστε να μείνει η σχολική εκδρομή αξέχαστο για τους μαθητές–όλων των τάξεων – αλλά και τους συνοδούς τους !!!

Blanos Sports Park

1ο χλμ Λ. Πικερμίου Σπατών Σπάτα Αττικής

2106633704 – 2106634813





The Wall, Παλλήνη


Ένας πολυχώρος δραστηριοτήτων που προσφέρει απίστευτη διασκέδαση. Τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν παιχνίδια με σχοινιά, βόλτες με ποδήλατα go kart, bungee τραμπολίνο, ακροβατικά με πανιά. Η πιο γνωστή δραστηριότητά του, βέβαια, είναι οι τοίχοι αναρρίχησης, μερικοί εκ των οποίων είναι διαμορφωμένοι και για παιδιά από 4 ετών. Μια από τις μεγαλύτερες επιφάνειες αναρρίχησης περιμένει μικρούς ορειβάτες που επιθυμούν να φτάσουν στην κορυφή!

The Wall climbing center

Αγ. Αθανασίου 12, 15351 Παλλήνη

210603 0093, 21 5530 3976

Εάν έχετε πάει ή εάν πάτε, αφήστε σχόλια από κάτω, ώστε να μάθουν και οι υπόλοιποι γονείς εάν αξίζει κανείς να πάει εκεί, τι να δει, τι να προσέχει.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: