Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

1η Ιούνη το σχολείο ανοίγει. Τι προβλέπεται πια..

Σήμερα μας ήρθε πιστεύω σε όλους, ενημέρωση από το δημοτικό σχολείο, τι θα γίνει από την δευτερα, 1η Ιουνίου μέχρι και τις 26 Ιουνίου που προβλέπεται φέτος να κλείσουν. Ας δούμε όμως την ανακοίνωση του σχολείου.




Καλημέρα σας αγαπητοί μου .

117 Δημ. Σχ. Αθηνών

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
ελπίζουμε να είστε εσείς και οι οικογένειές σας καλά στην υγεία σας!

Έχοντας κατά νου τις εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τις συστάσεις του Ε.Ο.Δ.Υ., και μεριμνώντας για την ασφαλή επανένταξη των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την προστασία μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικού προσωπικού, σας ενημερώνουμε ότι:

1. Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 1/6/2020 και τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26/6/2020.

2. Το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει προς το παρόν. Κατά συνέπεια όλα τα παιδιά, όλων των τάξεων θα σχολούν 13:15.

3. Υπάρχει δυνατότητα απουσίας του μαθητή ή της μαθήτριας με την κατάθεση εκ μέρους σας, ενυπόγραφης υπεύθυνης δήλωσης (μέσω e-mail, fax ή διά ζώσης) περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.

4. Η αυλόπορτα θα ανοίγει στις 08:00 και έως 08:15 θα γίνεται η προσέλευση. Εκπαιδευτικοί θα φροντίζουν αφενός για την υποδοχή και αφετέρου θα επιβλέπουν την απευθείας και χωρίς συνωστισμό είσοδο των παιδιών στις αίθουσες όπου θα περιμένουν οι δάσκαλοι της πρώτης ώρας.

5. Τα τμήματα Δ΄1, Δ΄2, Στ΄1, Στ΄2 θα λειτουργούν καθημερινά διότι ο αριθμός των παιδιών δεν υπερβαίνει τους 15.

6. Οι τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και Ε΄ θα διαιρεθούν σε δύο υποτμήματα που θα παρακολουθούν  εκ περιτροπής,
π.χ. την πρώτη εβδομάδα, Α΄1, Β΄1, Γ΄1 και Ε΄1: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, Α΄2, Β΄2, Γ΄2, και Ε΄2: Τρίτη – Πέμπτη
       ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ισχύει το αντίθετο.

Ο χωρισμός στα υποτμήματα θα γίνει με αλφαβητική σειρά.

7. Η διαρρύθμιση των αιθουσών διαμορφώθηκε ώστε να κάθεται ένας μαθητής ανά θρανίο, κρατώντας την συνιστώμενη μεταξύ τους απόσταση και κοινό προσανατολισμό.

8. Σε κάθε τάξη, στα WC και σε κοινόχρηστους χώρους έχει αναρτηθεί ενημερωτικό υλικό σχετικό με τα μέτρα υγιεινής τα οποία θα συζητηθούν και με τους εκπαιδευτικούς.

9. Θα αποφεύγονται οι μετακινήσεις μαθητών και μαθητριών σε άλλη αίθουσα για υλοποίηση ειδικών μαθημάτων.

10. Δεν επιτρέπεται η μεταξύ τους ανταλλαγή αντικειμένων. Αντιθέτως, συστήνεται ο περιορισμός της αλληλεπίδρασης μεταξύ των τάξεων και των τμημάτων.

11. Η σχολική βιβλιοθήκη δεν θα λειτουργεί. Τα βιβλία που τα παιδιά έχουν δανειστεί πρέπει να επιστραφούν.

12. Στο διάλειμμα το κάθε τμήμα / υποτμήμα θα βρίσκεται σε συγκεκριμένο οριοθετημένο χώρο. Δεν επιτρέπονται ομαδικά παιχνίδια με μπάλα ή χρήση αντικειμένων με τα οποία θα έρχονται σε επαφή όλα τα παιδιά ταυτόχρονα.

13. Έχει αυξηθεί ο αριθμός των εφημερευόντων.

14. Η σχολική μονάδα είναι εφοδιασμένη με το απαιτούμενο υγειονομικό υλικό, κρεμοσάπουνα, χειροπετσέτες, καθαριστικά και απολυμαντικά επιφανειών.

15. Έχει καθοριστεί ειδικός χώρος όπου θα οδηγηθεί και θα παραμείνει, σε περίπτωση ανάγκης, οποιοδήποτε άτομο εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με τον Covid-19 μέσα στο σχολικό κτίριο. Είναι εφοδιασμένος με μάσκες, γάντια και αλκοολούχο αντισηπτικό. 

16. Παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα πριν έρθουν στο σχολείο, να παραμένουν στο σπίτι και να μας ενημερώνετε.

17. Το κυλικείο θα παραμείνει κλειστό. Επομένως, καλό θα είναι, τα παιδιά να έχουν προμηθευτεί από το σπίτι το  δεκατιανό τους και ένα παγούρι/μπουκάλι με νερό.

18. Όλα τα σχολικά βιβλία αυτής της χρονιάς θα πρέπει να διατηρηθούν για την πιθανή αξιοποίησή τους και την επόμενη σχ. χρονιά 2020-2021.

19. Η αποχώρηση θα γίνεται με σειρά. Καλό θα είναι να αποφεύγετε το συνωστισμό στον πεζόδρομο της Κριναγόρου και μπροστά στην αυλόπορτα αλλά να τηρείτε τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Οι συνθήκες είναι καινούριες αλλά είμαστε βέβαιοι πως θα τα καταφέρουμε!

Να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο !

Δεν υπάρχουν σχόλια: