Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Εξ αποστάσεως διδασκαλία - Τι θα ισχύσει για το σχολείο μας, με αναλυτικές οδηγίες!

Μόλις μας ήρθε επιστολή από το σχολείο τι ακριβώς θα γίνει και τι θα ισχύσει τις επόμενες ημέρες αναφορικά με την εξ αποστάσεως διδασκαλία αλλά και την όλη επικοινωνία. Σας παραθέτουμε την επιστολή όπως μας ήρθε.









Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

όπως όλοι και όλες γνωρίζετε, λόγω των έκτακτων συνθηκών που βιώνει η χώρα μας αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού και επιλέχθηκε η εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών ώστε να διατηρηθεί η επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία και όχι να υποκατασταθεί η διά ζώσης εκπαίδευση ούτε να καλυφθεί με τον τρόπο αυτό η διδακτέα ύλη.

Για την υλοποίησή της:

Πρώτο βήμα είναι η εγγραφή εκπαιδευτικών και μαθητών στο Π.Σ.Δ. (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) και η απόκτηση κωδικών (username και password).
Η διαδικασία αυτή έχει χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης έως και τη Δευτέρα 30/03/2020 μετά την παράταση που δόθηκε καθώς το Π.Σ.Δ. υπερφορτώθηκε.

(Ακόμη υπάρχουν στο σχολείο μας μαθητές και μαθήτριες που δεν έχουν εγγραφεί παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί εδώ και ημέρες.)

Επειδή κάθε εκπαιδευτικός, (δάσκαλος/δασκάλα τμήματος, εκπαιδευτικός ειδικότητας) έχει την ευχέρεια να επιλέξει μία από τις προτεινόμενες ψηφιακές πλατφόρμες του ΥΠΑΙΘ,                             e-class ή  e-me όπου να δημιουργήσει την ψηφιακή του τάξη, σας κάνουμε γνωστό ότι


  • ενώ οι τάξεις των υπόλοιπων εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα e-me, https://e-me.edu.gr/

Τα παιδιά αρχικά χρειάζεται να εισέλθουν με τους κωδικούς που έχουν λάβει από το Π.Σ.Δ. (username και password) και στις δύο (eclass, e-me) εφόσον παρακολουθούσαν τις παραπάνω τάξεις.
Ειδικότερα για τη δεύτερη, e-me, στη συνέχεια, πρέπει να αποδεχθούν τις προσκλήσεις που θα τους απευθύνουν οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να γίνουν μέλη των τάξεων τους.

Το υλικό που θα αναρτάται θα είναι εκπαιδευτικό, εργασίες και ασκήσεις εμπέδωσης και εμβάθυνσης, ψηφιακές δραστηριότητες ή/και βίντεο, δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, αξιοποίησης τεχνών, δημιουργικές.

Να είστε βέβαιοι ότι και η διοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας, εργάζονται και προσπαθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα, προσπαθούν να συμπεριλάβουν το σύνολο του μαθητικού μας δυναμικού εφόσον τα χρονικά περιθώρια δεν έχουν εξαντληθεί, χρησιμοποιώντας  οδούς που προσφέρουν προστασία, νομιμοποίηση και εγκυρότητα.

Η επικοινωνία μέσω των e-mails, έχει στόχο την αρχική ενημέρωση αλλά στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η πλατφόρμα που ο κάθε εκπαιδευτικός έχει διαλέξει.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι ένα σημαντικό εργαλείο και το εγχείρημα στις παρούσες  συνθήκες μεγάλο.

Να είστε υγιείς, με αντοχές, αισιόδοξη ματιά αλλά και τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα!

Από το σχολείο

Και ένα αναλυτικό pdf αρχείο τι πρέπει να κάνετε ακριβώς:






Δεν υπάρχουν σχόλια: